СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге


Отиване към съдържанието

Главно меню:


В памет на Васил Левски

Училищен живот > 2022/2023 учебна година

150 години от гибелта на Васил Левски
Малките първокласници от
I В клас участваха в Национален ученически конкурс - рецитал, посветен на годишнината от гибелта на Васил Левски - "Левски - 150 години в сърцето на България"
Малките рецитатори от 1 в клас доказаха способностите си и се представиха достойно в Национален ученически конкурс - рецитал на тема „Левски - 150 години в сърцето на България“, посветен на 150-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Състезаваха се в първа възрастова група – ученици от I до IV клас и получиха грамоти и похвали от организаторите.

По случай 150 години от гибелта на Васил Левски учениците от II А клас поднесоха цветя пред паметника на Апостола на свободата. Показаха признателност и уважение с рецитал и дълбок поклон.

Учениците от
II В клас
почетоха паметта
на големия българин Васил Левски


Учениците от
II Б клас и VI Б клас заедно отбелязаха годишнината от гибелта на Васил Левски. Запознаха се с някои факти от живота и делото на големия българин чрез една презентация. Второкласниците пяха и рецитираха, а техните по-големи приятели бяха подготвили материали, с които под формата на игра да научат и запомнят интересни неща за Васил Левски. Малки и големи заедно направиха чудесни книжки за Апостола. Малките второкласници изразиха своята благодарност към шестокласниците с песен за приятелството и ръчно изработени картички.Учениците от
I Б клас посветиха изминалата седмица в памет на Апостола на свободата. Пяха песни, четоха разкази и стихове за Левски, направиха книжки за Апостола. малките патриоти от I Б клас участваха и в конкурс за поетичен рецитал: "Левски е вяра"

Левски, Апостоле - сега за тебе с обич пеем!
С песни, стихчета и презентация учениците
от
III В клас отбелязаха 150 години
от гибелта на Васил Левски


Назад към съдържанието | Назад към главното меню