СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге


Отиване към съдържанието

Главно меню:


Българските книги са прозорец към родината

История > Архив - 2016/2017 учебна година

Българската национална телевизия и книжарници "Хеликон" инициират национална дарителска кампания в подкрепа на българските училища зад граница.
Извън пределите на страната ни има над 200 училища, които съхраняват българския дух и писменост. Повече от 20 000 са българчета в чужбина, които изучават родния език. За да подпомогне обучението на българските деца от І до VІІ клас, които живеят извън страната, БНТ започва инициативата „Прозорец към родината“.
До 15 септември всеки, който желае, може да дари книги, учебници или помагала за българските училища зад граница. Събирането на дарения започва в книжарниците „Хеликон“ в цялата страна, а на страницата на БНТ в интернет - www.bnt.bg, може да бъде получена подробна информация за нови пунктове за събиране на книги за кампанията.
Репортерите на БНТ ще информират подробно за хода на кампанията, за събраните дарения и за българските училища в чужбина, които ще получат книгите и учебниците.
Инициативата на обществената медия е подкрепена от издателства, културни институти, обществени организации и фирми. Доставката на получените дарения до българските училища зад граница ще бъде осъществена безвъзмездно от куриерската компания „Спиди“.


Назад към съдържанието | Назад към главното меню