СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге


Отиване към съдържанието

Главно меню:


Национална седмица на четенето'2018 г.

История > Архив - 2018/2019 учебна година

През националната седмица на четенето учениците от СУ"Иван Вазов" град Своге взеха активно участие като рисуваха, рецитираха, разказваха, четоха, представиха свои проекти и презентации.

Наградените ученици са:
За масово участие - предучилищната група към училището,
III a, III б, III в, IV a, IV б и IV в клас.

За най-добър разказвач:
Деница Христова -
VI a клас
Александър Владимиров -
VI б клас
Анна Светломирова -
VI в клас

Елина Гелева -
VII а клас
Светлозар костов -
VII б клас
Елизабет Цветанова -
VII в клас

За най-добър четец:
Яна Георгиева - V a клас
Михаела Михаелова - V б клас
Елина Викторова - V в клас


Проекти и презентации:

Любомира Георгиева - VIII a клас
Елена Добрева -
IX a клас
Вяра Валериева -
X а клас
Алекс Здравков -
X б клас
Ивайло Александров -
XI a клас
Дарина Дикова -
XII а клас

За най-добра рисунка:
Ния Петрова - VI a клас
Елена Добрева -
IX a клас
Александра Тодорова -
V в клас


Седмицата на четенето в СУ"Иван Вазов" град Своге започна с празник, в който главните герои бяха учениците от третите класове и сладурите от предучилищната група към училището. Третокласниците представиха по интересен начин известни приказни герои, а малките разказаха чрез танц приказката "Дядо вади ряпа". Накрая третокласниците дадоха подаръчета на своите малки приятели и си обещаха още такива срещи. Третокласниците показаха и своите рисунки на любим приказен герой.

Цял екранНазадPlayНапред
Цял екранНазадPlayНапред
Четвъртокласниците взеха участие в седмицата на книгата с интересен маратон по четене. Те показаха завидни умения в четенето, а така също и своите артистични заложби. Изложбата от техни рисунки се хареса на всички ученици.Седмицата на книгата в СУ"Иван Вазов" град Своге продължи с изявата на учениците от петите и шестите класове, които участваха в състезание за най-добър четец и най-добър разказвач. Учениците участваха и в изложба от рисунки на техни любими герои.

Цял екранНазадPlayНапред
Цял екранНазадPlayНапредУчениците от VIII - XII клас на СУ"иван Вазов" град Своге участваха в националната седмица на четенето и представиха по атрактивен начин свои любими автори и творби, като предоставиха интересна информация за тях, а така също показаха и своето отношение като читатели. Споделиха свои мисли и мнения за прочетеното от тях чрез презентации и постери.


Учениците от VII А клас представиха презентация с данни за живота и творчеството на поета Христо Ботев и рецитираха стихотворението "На прощаване", като със своите артистични умения впечатлиха всички присъстващи. След това те продължиха с разговор за поета, като споделиха малко известни факти за него и неговите произведения. По този начин те отбелязаха националната седмица на четенето.

Цял екранНазадPlayНапред
Цял екранНазадPlayНапред

В последния ден на националната седмица на четенето в СУ"Иван Вазов" - град Своге се проведе вълнуваща среща на най-малките ученици от първи и втори клас с училищната библиотекарка г-жа Анастасия Димитрова. Тя ги запозна с начина, по който работи библиотеката, обясни им колко е важно всички да пазят и ценят книгите и им предостави да разгледат любими детски книги. Учителите показаха на децата букварите, по които са учили самите те и техни предишни ученици. На гости бяха дошли и любими детски герои, които трябваше да бъдат разпознати от малките ученици. Те се справиха чудесно и обещаха, че скоро ще станат редовни читатели на библиотеката.


Назад към съдържанието | Назад към главното меню