СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге


Отиване към съдържанието

Главно меню:


Гвайдерски отряд

История > Архив - 2019/2020 учебна година

На 29 юни 2020 г., на площада пред народно читалище "Градище 1907" в гр. Своге се проведе тържествена церемония по учредяване на Десети ученически гвардейски отряд в град Своге, освещаване и връчване на знамето на отряда.
Ритуалът по учредяване на отряда и връчване на знамето се организира от сдружение "Младежки гвардейски отряди" и се провежда от Националната гвардейска част (НГЧ). В него участваха гвардейци, Гвардейският представителен духов оркестър и изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Десетият ученически гвардейски отряд се състои от 30 момичета и момчета от 8 до 12 клас, избрани от над 150 ученика от Община Своге. Гордеем се, че част от младите гвардейци са възпитаници на СУ"Иван Вазов" град Своге.
"Носете гвардейското знаме с чест и предайте патриотизма на приятелите си". Това заяви днес, 29 юни, в Своге министърът на отбраната Красимир Каракачанов в обръщението си към младите гвардейци от Десетия ученически гвардейски отряд.
Десетият ученически гвардейски отряд ще бъде част от всички патриотични събития, организирани от община Своге и ще допринася за възпитаване на младежта в любов към Родината. Същевременно участниците в отряда поемат ангажимента с поведението, проявите и успеха си в училище да бъдат пример за своите връстници.

Цял екранНазадPlayНапред

Назад към съдържанието | Назад към главното меню