СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге


Отиване към съдържанието

Главно меню:


Детско утро

История > Архив - 2012/2013 учебна год.

На 01.11.2012 година в детския отдел на библиотеката на читалище "Градище - 1907 г." град Своге се проведе детско утро. Домакини на събитието бяха учениците от IV a клас на СОУ"Иван Вазов" град Своге, а техни гости - ученици от ОУ"Петър Берон" град Своге, децата от детската градина в квартал Дренов, представители на издателство "Просвета" и граждани. Четвъртокласниците разказаха за празника, за народните будители, рецитираха стихове, решаваха задачи и редиха пъзели. Със своите знания и активност те изразиха своята съпричастност към празника и показаха, че са истински българи, които уважават делото на българските народни будители и дейци на културата. Водещ на детското утро беше госпожа Аделина Ангелова, секретар на читалището.

Цял екранНазадPlayНапред

В края на детското утро всички гости бяха поканени да разгледат изложбата на Ален Василев от VI а клас на СОУ"Иван Вазов", който със своите сръчни ръце и много желание изработва различни макети на ракети, самолети, космически кораби и много рисунки. Неговият талант предизвика възхищението на всички гости на празника.

На 01.11.2012 година в малката зала на читалището се проведе тържествено събрание, на което беше поставено началото на една чудесна инициатива - да се започне препис на "История славянобългарска". С гордост отбелязваме, че ученичката от IV а клас - Весела Кирилова Младенова е втората участничка в това велико дело.

Цял екранНазадPlayНапред
Цял екранНазадPlayНапред


Ива, Александра, Виктория, Габриела и Андреа от
IV a клас, участваха в тържествено предаване на националното радио "Христо Ботев" , в което разказаха за празника, за народните будители и изпяха песен посветена на тях.


Назад към съдържанието | Назад към главното меню