СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге


Отиване към съдържанието

Главно меню:


Най-добър читател

История > Архив - 2012/2013 учебна год.

На 16.04.2013 година в градската библиотека на читалище „Градище” се проведе открит урок, в който взеха участие учениците от IV клас на СОУ „Иван Вазов” град Своге. Учениците разказаха как са посетили за пръв път библиотеката и са станали нейни читатели. Споделиха за своите любими автори и прочетени книги, как и колко старателно попълват своите читателски дневници. Оказа се, че голяма част от тях обичат да четат и това е едно любимо тяхно занимание.

Цял екранНазадPlayНапред

С помощта на класната си ръководителка Ваня Петкова те си припомниха за различни състезания и инициативи, посветени на книгите. Изиграха една игра, наречена „Остави всичко и чети”.
Част от учениците участваха в конкура „Читателска щафета 3 Мини”, организиран от Detskiknigi@com. / Трябваше да прочетат поне 3 книги от американската авторка Бевърли Клиъри и да се изпрати попълнен формуляр./ Очакваме скоро да получим заслужените награди. Тези, които бяха прочели най-много книги получиха грамоти „Най-добър читател” и малко подаръче. Учениците благодариха за топлото посрещане в читалището и за чудесното отношение, което имат към тях всички работещи там.

Цял екранНазадPlayНапред

За награда четящите четвъртокласници участваха в инициативата на читалището да се направи препис на „История славянобългарска”. С голямо желание, много вълнение и гордост преписаха кратки откъси от историята.
На тръгване, учениците отново багодариха и обещаха, че ще останат все така активни читатели, тъй като са осъзнали колко много са научили и продължават да учат от книгите.Назад към съдържанието | Назад към главното меню