СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге


Отиване към съдържанието

Главно меню:


Мажоретки

История > Архив - 2009/2010 уч. година

НазадPlayНапред


Мажоретният състав от СОУ "Иван Вазов" - гр. Своге е роден през 2007 година от голямото желание и ентусиазъм на момичетата от първи клас и класните им ръководители - Весела Рангелова, Виолета Рашкова и Светлана Атанасова. Той има голямата амбиция да създаде традиция и да стане емблема на училището като внася оживление и настроение на всички празници.

Това е танцова формация със свой характер и стил. В репертоара си момичетата изпълняват разнообразна по стил музика - както поп и рок, така и маршове и хора.
Започват с движения по музиката на "Радецки марш" от Йохан Щраус и маршът на тореадора в "Кармен" от Жорж Бизе.Жизнерадостните маршове допадат на децата, а подчертаните им маршови ритми спомагат за уеднаквяване на движенията и постигане на ансамбловост в изпълнението.
По-късно включват и модерни ритми в репертоара си. Правят танц по песни на Бритни Спиърс, Веселин Маринов и др.

НазадPlayНапред

Предстои им още много работа върху танца по музика на "Дунавско хоро" на Дико Илиев, който макар и по-труден, децата учат с голямо желание.
Вс
яко тържество в нашето училище започва с танц на малките мажоретки, които са изключително атрактивни.Те са любим и очакван изпълнител на всеки училищен празник!!!


Назад към съдържанието | Назад към главното меню